Mensen vertrouwen hun interieur aan ons toe, dus het is heel belangrijk dat we elkaar heel goed begrijpen.

Bruggemannen en-vrouwen

Na jarenlange dienst bij een hoogstaand bedrijf in maatwerk, startte Pierre Bruggeman eind ’80 met het maken van meubelen in een ‘kotje’ achterin de tuin. Projecten stapelden zich op, het atelier in de Stoomtuigstraat werd geboren. Zoon Hans vervoegde later de ateliermannen. Het team, machinepark en de liefde voor het vak groeiden. Hans nam intussen de fakkel van Pierre over en leidt vandaag de projecten technisch in goede banen. Ilse Hillewaere, zijn vrouw, houdt nauw contact met klant en/of architect en waakt over een duidelijke en eerlijke communicatie, samen met Isabelle. Sinds kort is Sophie de vaste tekenaar bij Bruggeman.

Vroeger maakten we meubels. Nu gaan projecten over veel meer dan dat. Dit vraagt een heldere en uitgebreide begeleiding en opvolging.‘Mensen vertrouwen hun interieur aan ons toe, dus het is heel belangrijk dat we elkaar heel goed begrijpen.’

In ons atelier en op de werven werken vier gedreven en getalenteerde stielmannen. In het atelier gelden veel zachtheid, finesse en vakmanschap. Groot plaatmateriaal gaat door CNC-bestuurde machines, opdeelzaag, kantenlijmer… tot de verfijning aan de werktafel. Op de werf werken zij met veel respect voor het werk van voorgaande stielmannen (afdekken en beschermen van vloer, parket, meubilair…) en voor de klant (dagelijkse opkuis, goeie afspraken). Hun diepe know-how, de mooiste materialen en een assorti machinepark…. dat geeft vonken en uiterst fijne resultaten. 

Dit doen we

  • binnenhuisinrichting op maat: restyling, renovatie of nieuwbouw
  • privé of professionele ruimtes
  • in opdracht voor architecten of particulieren
  • we adviseren, maken een voorontwerp, een technisch plan, voeren uit en gaan door tot alle puntjes op de i staan

Zo doen we het

  • met exclusieve materialen en innovatieve technieken

  • met goede smaak en zin voor vormgeving

  • zorgzaam, zowel in het atelier als tijdens het plaatsen

  • doordacht – want één project betekent veel keuzes maken. Onze checklist: Is het duurzaam? Is het haalbaar? Wordt het mooi?